Индийската централна банка понижи днес водещата си лихва и обяви, че

...
Индийската централна банка понижи днес водещата си лихва и обяви, че
Коментари Харесай

Индия понижи водещите си лихви, инкежтира 50 милиарда долара

Индийската централна банка намали през днешния ден водещата си лихва и разгласи, че инкежтира 50 милиарда $ във финансовата система, с цел да се оправи с икономическите последици от пандемията с ковид, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Банката понижи лихвата върху заемите, които отпуска на търговките банки, със 75 базисни пункта до 4,4 % - най-ниското ниво от март 2010 година. Лихвата, при която централната банка взима заеми от комерсиалните банки също е понижена с 90 базисни пункта до 4 %.Икономическите вероятности в света са несигурни и явно негативни (...) финансовата непоклатимост е от първостепенна значимост за централната банка в тази рецесия, сподели гуверньорът Шактиканта Дас.Той добави, че централната банка ще резервира гъвкавата си реакция по паричната политика колкото дълго е належащо, с цел да се съживи растежът, да се смекчат последствията от пандемията, като се подсигурява, че инфлацията ще остане в избраните граници.

Мерки като понижаване на наложителните депозити, които банките би трябвало да поддържат в централната банка, ще доведат до освобождение на общо 3,74 трилиона рупии (49,85 милиарда долара) ликвидност във финансовата система.

От тази сума 2,8 трилиона рупии са инжектирани посредством разнообразни принадлежности от февруари.

Индия към този момент трети ден е в режим на съвсем цялостно блокиране на естествения живот, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Общо 706 души са инфектираните с вируса до момента. 17 души са умряли.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР